Tekna zadels

Lichtgewicht zadel van synthetisch leder

meer dan alleen een zadel

Tekna zadels

 

Het Tekna dressuurzadel S-Line Quik-Change is een elegant, lichtgewicht dressuurzadel, gemaakt van synthetisch leder. De lange, anatomisch gevormde kniewrongen zorgen voor een rustige beenligging, zonder de ruiter in de bewegingsvrijheid te belemmeren.

De kniewrongen zijn met klittenband bevestigd en verwisselbaar. Ook de singelstoten zijn makkelijk vervangbaar. De zachte, diepe zit geeft een optimale steun aan de ruiter. Door het brede kussenkanaal wordt het paard niet gehinderd in de rug. Door het 3-punts zadelstoot systeem blijft het zadel stabiel op de paardenrug liggen.

Het Tekna dressuurzadel S-Line Quik-Change heeft een verwisselbaar kopijzer waardoor deze in boomwijdte verstelbaar is. Het zadel komt  standaard in de maat MW. Andere maten kopijzers zijn los te koop. De latex/wollen kussens kunnen aangepast worden aan de rug van het paard.

 

 

Kenmerken van Tekna

Een kwalitatief goed zadel voor een blij paard

Een kunststof zadelboom

Een verwisselbaar kopijzer

Heeft weinig onderhoud nodig

Details & foto’s

Tekna zadels

Vanaf prijs:

€949,50

Pasconsult & basis maatwerkzadel 

Tijdens het pasconsult bespreken we welke details en andere opties belangrijk zijn voor jou en je paard. 

Contact opnemen

Interesse in een Tekna zadel? Samen kijken naar het juiste zadel van je paard.

Laat gegevens achter, dan bel ik je en plannen we een afspraak in.

1 + 12 =

Veelgestelde vragen

Moet ik persé een nieuw zadel na een consult?

Afhankelijk van je situatie en waar je tegenaan loopt met je paard, kom ik naar je toe en kijk ik met je mee. Als je al een zadel hebt, kijken we daar uiteraard naar. De kans is groot dat we je zadel zo kunnen afstellen of aanpassen, zodat het passend is voor je paard. Mocht het zadel echt niet meer goed passen, kunnen we in overleg bepalen welk zadel wel goed aansluit.

Hoe zit het met de levertijd van een nieuw zadel?

De levertijd ligt tussen de 3 en 4 maanden gemiddeld. Dit komt omdat het zadel speciaal naar jouw wensen gemaakt wordt, in de fabriek in Engeland. Maatwerk kost tijd, maar dan heb je ook een zadel dat helemaal bij je paard en jou past!

 

Mijn paard heeft een fysieke uitdaging of trauma waardoor zadels moeilijk passen is, wat nu?

Neem even contact op. Afhankelijk van wat er speelt, bedenk ik samen met jou wat het beste aansluit.

 

Als paard nog niet goed is ingereden, wat dan?

Belangrijk bij het aanmeten van een zadel is om een paard in beweging te zien (stap, draf, galop). Een paard in beweging verschilt namelijk veel van een stilstaand paard. Samen kijken we wat haalbaar en mogelijk is.

 

 

Hoe kan ik betalen?

Je betaalt direct na de afspraak via pin of contant (geen wisselgeld mogelijk). Als je uiteindelijk besluit om een zadel te kopen, vervallen de consultkosten en zit mijn bezoek voor de aanmeting bij de aanschaf van het zadel in. Indien je een nieuw zadel koopt betaal je 50% als aanbetaling, en na aflevering de andere  50% via pin.