Schutte zadels

Persoonlijk afgestemd op jou & je paard

meer dan alleen een zadel

Schutte zadels

 

Schutte Zadels zijn zadels ontworpen in Nederland en op maat gefabriceerd in Engeland. De zadels, ontwikkeld door Ninon Schutte, zijn bekend om de goede kwaliteit van de boom, het mooie leer en de strakke afwerking. Ze hebben een mooie lijn aan dressuurzadels, maar ook een aantal spring- en veelzijdigheidszadels. Daarnaast is er ook een speciale collectie Ijslandse zadels.

Je kunt een Schutte zadel helemaal op maat maken. Ik kijk samen met jou mee wat er nodig is voor jou en je paard, en daarnaast kun je zelf ook een aantal design opties bepalen.  

 

 

Kenmerken van schutte

Zadels van Engelse topkwaliteit met Nederlands design

Vele maatwerk opties voor zowel jezelf als je paard

Vele kleur- en leeropties voor het personaliseren van jouw zadel

Een kwalitatief goed zadel voor een blij paard

Details & foto’s

Klik hieronder op de foto’s om ze in het groot te bekijken en de details van de zadels goed te kunnen zien. 

Schutte zadels

Vanaf prijs:

€3125

Pasconsult & basis maatwerkzadel 

Tijdens het pasconsult bespreken we welke details en andere opties belangrijk zijn voor jou en je paard. 

Uniek systeem om je zadel aan te passen

TreeClix systeem

“Hi Tessa, Zijn de zadels die jij verkoop aanpasbaar?” Een vraag die ik vaak krijg. 

Daar is een oplossing voor! Kennen jullie het TreeClix systeem al? Dit systeem is speciaal ontwikkeld voor zadels met een houten zadelboom die niet in de pers kunnen. Beide zadelmerken die ik verkoop zijn te leveren met dit systeem. Hierdoor kunnen wij met een aanmeting rekening houden met de kans dat je paard nog veranderd. Daarnaast biedt het ook een fijne oplossing voor paarden met bijvoorbeeld spieratrofie. De TreeClix kunnen vaak ter plekke vervangen worden waardoor je je zadel niet een paar dagen kwijt bent!

Contact opnemen

Interesse in een schutte zadel? Samen kijken naar het juiste zadel van je paard.

Laat gegevens achter, dan bel ik je en plannen we een afspraak in.

1 + 12 =

Veelgestelde vragen

Moet ik persé een nieuw zadel na een consult?

Afhankelijk van je situatie en waar je tegenaan loopt met je paard, kom ik naar je toe en kijk ik met je mee. Als je al een zadel hebt, kijken we daar uiteraard naar. De kans is groot dat we je zadel zo kunnen afstellen of aanpassen, zodat het passend is voor je paard. Mocht het zadel echt niet meer goed passen, kunnen we in overleg bepalen welk zadel wel goed aansluit.

Hoe zit het met de levertijd van een nieuw zadel?

De levertijd ligt tussen de 3 en 4 maanden gemiddeld. Dit komt omdat het zadel speciaal naar jouw wensen gemaakt wordt, in de fabriek in Engeland. Maatwerk kost tijd, maar dan heb je ook een zadel dat helemaal bij je paard en jou past!

 

Mijn paard heeft een fysieke uitdaging of trauma waardoor zadels moeilijk passen is, wat nu?

Neem even contact op. Afhankelijk van wat er speelt, bedenk ik samen met jou wat het beste aansluit.

 

Als paard nog niet goed is ingereden, wat dan?

Belangrijk bij het aanmeten van een zadel is om een paard in beweging te zien (stap, draf, galop). Een paard in beweging verschilt namelijk veel van een stilstaand paard. Samen kijken we wat haalbaar en mogelijk is.

 

 

Hoe kan ik betalen?

Je betaalt direct na de afspraak via pin of contant (geen wisselgeld mogelijk). Als je uiteindelijk besluit om een zadel te kopen, vervallen de consultkosten en zit mijn bezoek voor de aanmeting bij de aanschaf van het zadel in. Indien je een nieuw zadel koopt betaal je 50% als aanbetaling, en na aflevering de andere  50% via pin.