Over mij

Zowel bij mijn eigen paard als in mijn directe omgeving merkte ik hoe belangrijk een goed passend zadel is.

Mijn verhaal

Ik ben Tessa van der Bos van TB Zadelservice, en paarden zijn mijn passie sinds mijn jeugd. Ik ben opgeleid als Dierenartsassistent Paraveterinair en als zadelpasser bij Saddle Professional, erkend door de VZTD.

Als officiële leverancier van onder andere merken als Schutte, Frank Baines, Kentaur en Tekna en als paardenmasseur opgeleid bij Massage Hippique, heb ik mijn leven gewijd aan het belang van een goed passend zadel.

Het viel mij op, zowel bij mijn eigen paard als bij anderen, hoe cruciaal een goed passend zadel is. Ik besloot me volledig toe te wijden aan dit vakgebied.

Bij mijn eigen paard ondervond ik rugklachten tijdens het rijden en kreeg ik vaak te horen “probeer rechterop te zitten”. Uiteindelijk bleek het zadel niet meer geschikt voor ons. Met een nieuw zadel verbeterde mijn houding en balans direct. Dit zag ik ook terug bij mijn paard tijdens het rijden: mijn hulpen kwamen beter door, ik had geen rugpijn meer en onze prestaties gingen vooruit!

Bij mij krijg je professioneel, eerlijk en onafhankelijk advies over het zadel van je paard. Ik neem de tijd om je te laten ervaren hoe een zadel aanvoelt voor je paard en denk graag met je mee.

Merkbaar verschil

In omgang en tijdens het rijden, met een goed passend zadel

  • Twijfel je of je zadel de juiste pasvorm heeft?
  • Reageert je paard boos tijdens het borstelen van de rug of kijkt je paard boos wanneer je aankomt met het zadel?
  • Is het tijd voor de jaarlijkse controle van je zadel?
  • Ben je op zoek naar een nieuw zadel?