Paardenmassage

Een behandeling voor je paard bij klachten of als onderhoud

 

Kijken naar wat je paard nodig heeft

Jouw paard ondersteunen

Paarden kunnen net als mensen ergens last van hebben. Grote kans dat je hier tegenaan loopt als je rijdt of leuke dingen doet met je paard! Wellicht heeft je paard al langere tijd fysieke uitdagingen en heb je al van alles geprobeerd (waaronder bijvoorbeeld het checken van het zadel). Dan kunnen massages wellicht helpen om fysieke klachten te verminderen.

Paardenmassage is niet alleen effectief om pijn te verlichten en blessures te verminderen, maar ook om eventuele blessures in de toekomst te helpen voorkomen. Ik werk natuurlijk het liefst preventief. 

Een massage voor jouw paard zorgt voor een goede doorbloeding van spieren. Hierdoor kunnen blokkades worden opgeheven en afvalstoffen beter worden afgevoerd.

Een massage helpt je paard makkelijker te bewegen, beter te functioneren en zorgt ervoor dat je paard prettiger in zijn vel zit. Ook is een massage een fijn ontspan moment voor je paard.

Herken je je paard hierin?

Je paard heeft last van bepaalde fysieke klachten. Er zijn wellicht problemen tijdens het rijden, of rijden lukt zelfs op dit moment niet. 

Je paard heeft de afgelopen periode behoorlijk veel stress achter de rug, bijvoorbeeld door een verzhuizing, het verliezen van een maatje of iets anders. 

Je merkt dat je paard niet zo happy is en je weet niet goed waar het door komt. Hij lijkt zichzelf niet echt te zijn. Je paard is wellicht humeurig of  niet voorwaarts. 

Je paard is herstellende van bijvoorbeeld een operatie, een blessure of is aan het revalideren. 

Je paard heeft last van oedeem, stalbenen of andere lymfe gerelateerde klachten.

Jouw paard heeft wat last van opstart problemen, wanneer je gaat rijden duurt het even voordat je paard lekker los voelt.

Je zadel schuift naar een kant. Zou je paard wellicht één kant van zijn lijf meer strak houden?

De osteopaat, de fysio en de zadelpasser zijn net geweest voor je paard. Wellicht is het fijn als hij gemasseerd wordt zodat ook zijn spieren fijn los zijn

Is je paard recent verhuisd, een andere periode van stress of is de voeding en daarom algehele conditie veranderd? Dan heeft dit ook invloed op het lijf van je paard. Massage helpt op de stress uit het lijf te krijgen.

Jullie maken de laatste tijd ontzettend veel meters met trainen. Het is daarom belangrijk het lijf van je paard goed los te houden. Massage helpt hierbij.

Tijd voor een massage voor je paard.

Hoe verloopt een massage?

Een massage duurt ongeveer anderhalf uur waarbij ik het gehele paard behandel. Ik gebruik tijdens mijn massages wisselende technieken. Welke ik gebruik is afhankelijk van wat het paard nodig heeft. Door deze technieken te gebruiken verhelp ik verklevingen en/of “knopen”, stimuleer ik de bloedsomloop en help ik het paard te leren ontspannen en los te laten.

Tijdens het masseren maak ik gebruik van essentiële oliën, tape en massage stenen.

 

Over mij

 

Ik ben Tessa van der Bos van TB Zadelservice. Al van jongs af aan draait mijn leven om paarden. Ik volgde de opleiding Dierenartsassistent Paraveterinair en de opleiding tot zadelpasser bij Saddle Professional, erkend door de VZTD. Ik ben officieel leverancier van Schutte Zadels en Frank Baines. Tevens ben ik paardenmasseur, deze opleiding heb ik gevolgd bij Massage Hippique.

Naast dat ik paardeneigenaren begeleid met het vinden van een goed zadel, masseer ik de paarden ook. Een goed op maat gemaakt zadel én regelmatig een goede massage zorgen ervoor dat je paard zich letterlijk lekker in zijn lijf blijft voelen.

Door mijn ervaring als masseur kan ik mij goed inleven in de biomechanica van het paard. Het voordeel daarbij is ook dat ik eventuele bijzonderheden rondom het zadel kan herkennen en uitleggen vanuit de biomechanica van het paard. Doordat je bij mij voor beide terecht kan, kan ik je hier veel over uitleggen. Tijdens mijn massages leer ik je paard goed kennen. Ik kom eventueel blokkades tegen in het paardenlijf en kan deze vaak verhelpen. Zo ook problemen rond het zadel.

Ervaringsverhalen

Mooie verhalen

“Ongeveer een jaar geleden heb ik door Tessa een zadel laten aanmeten op mijn arabische merrie. Ondanks dat zij niet het makkelijkste karakter heeft, ging Tessa in alle rust te werk en stelde ze mijn paard gerust. Tijdens het proefrijden kijkt Tessa met een vakkundig oog toe en geeft zij ook nog tips. Kortom, ik zou Tessa aan iedereen aanraden als zadelpasser samen met de prachtige Schutte Zadels!”

Sam & Paard Ranaa

“Zo blij met mijn nieuwe legend zadel en de service van TB zadelservice. Het was even puzzelen maar met het geduld van Tessa heb ik weer een happy paard, die zijn gehele rug weer gebruikt waardoor ons plezier in het rijden weer terug kwam. Voor ons heeft het ‘t verschil gemaakt en daar profiteren we nog iedere dag van.”

Melanie & Paard Zwiep

massage voor je paard

Prijs losse massage
€60,-

Een behandeling duurt ongeveer 1,5 uur

Massage start abonnement 
3 behandelingen binnen 8 weken
€150,-
(Normaal €180,-)

Massage jaar abonnement
6 behandelingen in maximaal 1 jaar
€300
(Normaal €360,-)

Kosten zijn exclusief reiskosten. 

 

Resultaten

Wat het oplevert

Een soepel paard en verlichting van klachten
We vragen nou eenmaal veel van onze paarden. Massage zorgt er voor dat je paart prettiger in zijn vel zit en helpt blessures voorkomen.

Massage helpt je paard opladen, loslaten van spanning en ondersteunt ook mentaal. Wat ik tegen kom en voel tijdens de massage is tevens belangrijke informatie voor jou als eigenaar. Wellicht voel ik op bepaalde gebieden verhardingen, warmte of juist kou of iets anders. Samen kijken we dan wat er nodig is in de verzorging van je paard. 

Na mijn behandelingen krijg ik vaak te horen dat het paard veel losser en makkelijker beweegt en dat die ene kant waar je paard lastiger buigt nu opeens veel makkelijker gaat.

Na één behandeling is er meestal al verschil te merken, maar de kans is groot dat je paard meerdere behandelingen nodig heeft of dat het goed is om eens in de zoveel tijd een onderhoudsbehandeling te boeken voor je paard. Net als voor jezelf, eigelijk. 

Indien klachten niet verbeteren, kan het belangrijk zijn om in gesprek te gaan met een specialist of een dierenarts. 

Het paard bepaalt het tempo en de manier van masseren. Ik kan hierbij meerdere technieken toepassen welke ik ter plekke bekijk en wat voor het paard geschikt is. Het moet voor het paard een fijne ervaring zijn!
Tijdens mijn massage maak ik ook gebruik van etherische oliën en massage stenen. 

Wat je verder nog wil weten

Praktisch

Interesse in een massage? Dan kom ik graag naar jullie toe binnen een uur reistijd vanaf omgeving Haarlem (werkgebied is west- en midden Nederland). Ik rij regelmatig routes dus vraag naar de mogelijkheden! Naast mijn consultkosten reken ik reiskosten. 

1-20 km €15,00,-
21-30 km €25,00,-
31-40 km €35,00,-
41- 50 km €45,00,-
51 – 60 km €55,00,-
61 – 70 km €65,00,-
71 – 80 km €75,00,-

Het is fijn als je paard op een droge plek staat waar ik rustig kan masseren. 

 

 

 

Ervaringsverhalen

Mooie verhalen

Heel blij met mijn nieuwe zadel van Schutte Zadels , geleverd door Tessa van TB Zadelservice . Het was nogal een uitdaging met het ruggetje en schoft van Fanity en mijn specifieke wensen maar het is haar gelukt om een prachtig passend zadel voor mijn paard en mij te maken!!!! Superblij mee 🤩!
Sandra & Paard Fanity

Tessa is twee keer bij ons geweest voor  onze zadels. Ze is deskundig en neemt ruim de tijd om het zadel goed passend te maken. Daarnaast reageert ze snel, is ze flexibel, altijd vriendelijk en zoekt ze naar mogelijkheden.

Amber & Paard Rayo

Contact opnemen

Samen kijken naar het juiste zadel van je paard?

Laat gegevens achter, dan bel ik je en plannen we een afspraak in.

9 + 1 =

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik betalen?

Je betaalt direct na de afspraak via pin of contant (geen wisselgeld mogelijk). Als je uiteindelijk besluit om een zadel te kopen, vervallen de consultkosten en zit mijn bezoek voor de aanmeting bij de aanschaf van het zadel in. Indien je een nieuw zadel koopt betaal je 50% als aanbetaling, en na aflevering de andere  50% via pin. 

 

 

Ik wil onze afspraak toch annuleren, kan dat?

Dat kan tot 24 uur voorafgaand aan de afspraak. Voor onze afspraak reserveer ik tijd en plan in routes in. Als je annuleert binnen 24 uur, moet ik het consult helaas in rekening brengen.

 

 

Kan een zadelpasconsult samen met een massage?

Een zadelpasconsult duur ongeveer 1,5 uur. Zo ook een massage. Ik vind lang om drie uur concentratie van een paard te vragen. Daarom heeft mijn voorkeur dit over twee momenten te verdelen.

 

 

Hoevaak mag ik mijn paard laten masseren?

Ik raad mijn klanten aan hun paard minimaal een keer in het kwartaal te laten masseren. Dit is een beetje afhankelijk van de training en de blokkades die wij tegen komen wat wij ter plekke bespreken. Er is geen maximaal voor het masseren. Eigenlijk mag het dagelijks.