Frank Baines

Engelse handgemaakte zadels van hoge kwaliteit

meer dan alleen een zadel

Frank Baines zadels

 

Frank Baines zadels een van Engeland’s bekendste leveranciers van hand-gemaakte zadels voor dressuur, spring en eventing. Frank Baines is een familiebedrijf dat al meer dan 150 jaar bestaat en bekend staat om de goede kwaliteit, waar ze zelfs wedstrijden mee gewonnen hebben. 

 

Kenmerken van Frank Baines

Handgemaakt & altijd op maat

Het merk staat bekend om de verschillende opties om je zadel te personaliseren. Zo zijn er diverse modellen, ledersoorten, knieblokken en kleuropties. Er is zelfs een online tool waarin je zelf je zadel kunt samenstellen: Build My Baines.

Frank Baines wint regelmatig wedstrijden zoals ‘Best Made Saddle’ en ‘Best New Product Award’ van The British Equestrian Trade Association en van Spoga House in Duitsland.

Engelse zadels van hoge kwaliteit

Details & foto’s

Klik hieronder op de foto’s om ze in het groot te bekijken en de details van de zadels goed te kunnen zien. 

Frank Baines zadels

Vanaf prijs:

€3730

Pasconsult & basis maatwerkzadel 

Tijdens het pasconsult bespreken we welke details en andere opties belangrijk zijn voor jou en je paard. 

Uniek systeem om je zadel aan te passen

TreeClix systeem

“Hi Tessa, Zijn de zadels die jij verkoopt aanpasbaar?”
Een vraag die ik vaak krijg. 

Daar is een oplossing voor! Kennen jullie het TreeClix systeem al? Dit systeem is speciaal ontwikkeld voor zadels met een houten zadelboom die niet in de pers kunnen. Beide zadelmerken die ik verkoop zijn te leveren met dit systeem. Hierdoor kunnen wij met een aanmeting rekening houden met de kans dat je paard nog veranderd. Daarnaast biedt het ook een fijne oplossing voor paarden met bijvoorbeeld spieratrofie. De TreeClix kunnen vaak ter plekke vervangen worden waardoor je je zadel niet een paar dagen kwijt bent!

Contact opnemen

Interesse in een Frank Baines zadel? Samen kijken naar het juiste zadel van je paard.

Laat gegevens achter, dan bel ik je en plannen we een afspraak in.

5 + 10 =

Veelgestelde vragen

Moet ik persé een nieuw zadel na een consult?

Afhankelijk van je situatie en waar je tegenaan loopt met je paard, kom ik naar je toe en kijk ik met je mee. Als je al een zadel hebt, kijken we daar uiteraard naar. De kans is groot dat we je zadel zo kunnen afstellen of aanpassen, zodat het passend is voor je paard. Mocht het zadel echt niet meer goed passen, kunnen we in overleg bepalen welk zadel wel goed aansluit.

Hoe zit het met de levertijd van een nieuw zadel?

De levertijd ligt tussen de 3 en 4 maanden gemiddeld. Dit komt omdat het zadel speciaal naar jouw wensen gemaakt wordt, in de fabriek in Engeland. Maatwerk kost tijd, maar dan heb je ook een zadel dat helemaal bij je paard en jou past!

 

Mijn paard heeft een fysieke uitdaging of trauma waardoor zadels moeilijk passen is, wat nu?

Neem even contact op. Afhankelijk van wat er speelt, bedenk ik samen met jou wat het beste aansluit.

 

Als paard nog niet goed is ingereden, wat dan?

Belangrijk bij het aanmeten van een zadel is om een paard in beweging te zien (stap, draf, galop). Een paard in beweging verschilt namelijk veel van een stilstaand paard. Samen kijken we wat haalbaar en mogelijk is.

 

 

Hoe kan ik betalen?

Je betaalt direct na de afspraak via pin of contant (geen wisselgeld mogelijk). Als je uiteindelijk besluit om een zadel te kopen, vervallen de consultkosten en zit mijn bezoek voor de aanmeting bij de aanschaf van het zadel in. Indien je een nieuw zadel koopt betaal je 50% als aanbetaling, en na aflevering de andere  50% via pin.