Kentaur zadels

Met wol gevulde kussens en hoge kwaliteit leder

meer dan alleen een zadel

Kentaur zadels

 

Het bedrijf Kentaur werd in 1991 opgericht in Prostějov. Aanvankelijk was het alleen actief op de Tsjechische markt, maar vandaag de dag zijn de producten te vinden in meer dan 40 landen.

Kentaur staat voor continue ontwikkeling, testen en innovatie van alle producten. De zadels van Kentaur hebben wol gevulde kussens waardoor deze zijn aan te passen op de paardenrug en zijn gemaakt van hoge kwaliteit leder. Kentaur bied meerdere maatwerk mogelijkheden. 

 

Kenmerken van Kentaur

Een kwalitatief goed zadel voor een blij paard

Zadels met een fijne zachte zit

Hoge kwaliteit rundleer

Maatwerkopties mogelijk

Details & foto’s

Kentaur

zadels

Vanaf prijs:

€1660,-

Pasconsult & basis maatwerkzadel 

Tijdens het pasconsult bespreken we welke details en andere opties belangrijk zijn voor jou en je paard. 

Contact opnemen

Interesse in een Kentaur zadel? Samen kijken naar het juiste zadel van je paard.

Laat gegevens achter, dan bel ik je en plannen we een afspraak in.

2 + 2 =

Veelgestelde vragen

Moet ik persé een nieuw zadel na een consult?

Afhankelijk van je situatie en waar je tegenaan loopt met je paard, kom ik naar je toe en kijk ik met je mee. Als je al een zadel hebt, kijken we daar uiteraard naar. De kans is groot dat we je zadel zo kunnen afstellen of aanpassen, zodat het passend is voor je paard. Mocht het zadel echt niet meer goed passen, kunnen we in overleg bepalen welk zadel wel goed aansluit.

Hoe zit het met de levertijd van een nieuw zadel?

De levertijd ligt tussen de 3 en 4 maanden gemiddeld. Dit komt omdat het zadel speciaal naar jouw wensen gemaakt wordt, in de fabriek in Engeland. Maatwerk kost tijd, maar dan heb je ook een zadel dat helemaal bij je paard en jou past!

 

Mijn paard heeft een fysieke uitdaging of trauma waardoor zadels moeilijk passen is, wat nu?

Neem even contact op. Afhankelijk van wat er speelt, bedenk ik samen met jou wat het beste aansluit.

 

Als paard nog niet goed is ingereden, wat dan?

Belangrijk bij het aanmeten van een zadel is om een paard in beweging te zien (stap, draf, galop). Een paard in beweging verschilt namelijk veel van een stilstaand paard. Samen kijken we wat haalbaar en mogelijk is.

 

 

Hoe kan ik betalen?

Je betaalt direct na de afspraak via pin of contant (geen wisselgeld mogelijk). Als je uiteindelijk besluit om een zadel te kopen, vervallen de consultkosten en zit mijn bezoek voor de aanmeting bij de aanschaf van het zadel in. Indien je een nieuw zadel koopt betaal je 50% als aanbetaling, en na aflevering de andere  50% via pin.